Toepassingen

Toepassingen op een ruwe ondervloer

Het filmpje hiernaast laat het al zien. Het is geen enkel probleem om over een hele ruwe ondervloer te egaliseren. Levl-up egaline vlakt mooi uit. Dit kan omdat Levl-up egalinemortel andere eigenschappen heeft.

Normale egaline krimpt tijdens het uithardingsproces. Levl-up is ontwikkeld om bijna geheel krimpvrij uit te harden. Hierdoor kunnen er grotere overbruggingen in een keer opgevuld kunnen worden.

Toepassingen bij vloerverwarming

Als de vloerverwarmingsslangen voldoende vastliggen, kunnen deze direct ingegoten worden met Levl-up egaline. Je hoeft de slangen dus niet eerst dicht te smeren met een speciale mortel. Een stap minder die tijd bespaart vanwege het drogings- of uithardingsproces. Bovendien bespaart u op de kosten vanwege de lagere arbeidsuren en materiaalkosten.

Toepassingen bij een betegelde ondervloer

Tegels direct egaliseren? Levl-up hecht aan de meeste tegels, zelfs zonder gebruik van speciale tegelprimer. Dit in tegenstelling tot andere egalines. Die hebben voor een goede hechting op tegels een speciale tegelprimer nodig. Hierin is een korrel verwerkt om mechanische grip te creëren op de tegels.

Levl-up hecht direct aan de tegel waardoor het gebruik van een primer met korrel niet per se nodig is. Gebruik wel altijd een goede kwaliteit primer om stof te binden en om de egaline te beschermen tegen verschillende mate van zuiging van de ondergrond. Denk aan de voegen tussen de tegels. Deze ondergrond heeft een sterkere zuiging dan de omringende tegels.

Toepassingen bij een houten ondervloer

Levl-up egaline biedt ook goede hechting op houten ondervloeren. De geëgaliseerde vloer dient wel altijd afgewerkt te worden met een eindafwerking, omdat egaline niet geschikt is als afwerkvloer.

Toepassingen bij een Magnesietvloer

Na het aanbrengen van een magnesietvloer, moet deze eerst voldoende drogen. Wanneer het vochtgehalte laag genoeg is in de vloer, kan er geëgaliseerd worden. Met Levl-up, de egalisatiemortel van Protech Flooring, kan dit type vloer mooi egaal gemaakt worden. Voor bijvoorbeeld een afwerkvloer van PVC is dit zeker nodig.

Bij een oudere magnesietvloer is het belangrijk dat de eventuele waslaag die vroeger werd gebruikt als afwerking, eerst wordt verwijderd. Deze laag kan eraf geschuurd worden.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt bij ons altijd terecht met uw vragen of opmerkingen. Wij zullen zo spoedig mogelijk bij u terug komen!