Blog

Magnesietvloer egaliseren met Levl-up

25 augustus 2022

Welk type ondergrond ook egaal gemaakt moet worden, Protech Vloeren heeft er een oplossing en product voor. Zo ook voor een magnesietvloer.

Afwerken: magnesietvloer egaliseren met Levl-up

Na het aanbrengen van een magnesietvloer, moet deze eerst voldoende drogen. Wanneer het vochtgehalte laag genoeg is in de vloer, kan er ge√ęgaliseerd worden. Met Levl-up, de egalisatiemortel van Protech Vloeren, kan dit type vloer mooi egaal gemaakt worden. Voor bijvoorbeeld een afwerkvloer van PVC is dit zeker nodig.

Bij een oudere magnesietvloer is het belangrijk dat de eventuele waslaag die vroeger werd gebruikt als afwerking, eerst wordt verwijderd. Deze laag kan eraf geschuurd worden.

Levl-up heeft een goede hechting op de magnesietvloer zonder het gebruik van zeer dure of exotische primers of andere hechtingsmiddelen. Dit komt door de speciale receptuur en ontwikkeling van Levl-up egaline. De standaard Levl-up primer kan gewoon gebruikt worden. Wel is het belangrijk om altijd voldoende primer aan te brengen, om de laatste stofdeeltjes te binden en om de zuiging van de ondergrond te verminderen. Dit komt de hechting altijd ten goede en zorgt ervoor dat het vocht in de egaline kan worden gebruikt voor een goede uitharding en niet voortijdig wordt opgezogen door de ondervloer.

Leuk feitje

Wat is een magnesietvloer?

Vroeger veel gebruikt, maar tegenwoordig haast vergeten. De basis bestaat uit gemalen magnesietsteen, in combinatie met een bindmiddel dat bestaat uit een oplossing van magnesiumchloride. Hier wordt dan een vulstof aan toegevoegd. Deze kan bestaan uit zaagsel of houtvezels, of zand en zelfs marmerdeeltjes.

Magnesiet werd vroeger vaak toegepast om een dekvloer mee te maken. Vaak op een houten ondervloer. Tussen omstreeks 1920 en 1960 werd dit type vloer vaak gebruikt.

Neem vrijblijvend contact op

Wij van Protech Vloeren helpen je graag met klus advies of het plaatsen van een bestelling. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *