Blog

Egaliseren over tegels heen

10 maart 2022

Voor onze opdrachtgever Rasenberg Bouwbedrijf B.V. hebben wij de kantine mogen egaliseren over tegels. Hier lag een oude tegelvloer en wij hebben hier overheen geëgaliseerd. Hier overheen is een PVC vloer gemaakt, als eindafwerking.

ij aankomst op het depot van Rasenberg in Dordrecht, zijn we begonnen met het controleren en afdichten van de kieren langs de rand, om er zeker van te zijn dat onze Levl-up egaline niet kon weglopen.

Ook hebben wij in dit geval ervoor gekozen om de tegelvloer licht op te schuren. Onze egaline heeft een zeer goede chemische hechting op bijna alle tegels, maar omdat er in dit geval wat meer kans was op vetresten op de vloer van het bereiden van voedsel, hebben we voor de zekerheid gezorgd voor wat extra mechanische hechting door de tegels licht op te schuren.

Na het schuren van de vloer hebben we onze Levl-up primer op de vloer gespoten. De primer zorgt ervoor dat de vloer minder vocht kan absorberen uit de egaline en bindt de laatste stofdeeltjes die na het stofzuigen achterblijven. In het geval van een tegelvloer is de mate van zuiging niet erg sterk, maar op de voegen daarentegen wel.

LEUK FEIT:

Ook liggen de voegen vaak ietsje lager bij een tegelvloer en hier zal dus een iets dikkere laag egaline op komen. Elke egaline heeft last van krimp tijdens de uitharding en dit heeft als resultaat dat je de voegen na het egaliseren nog ietsje kunt zien. Een PVC vloer tekent enorm door en dit zul je dus ook door de PVC heen kunnen zien. De oplossing wordt daarom vaak gekozen in een het gebruik van een zeer dure vulprimer die de voegen opvult. Een andere oplossing die vaak wordt gekozen is het twee keer egaliseren van de ondervloer om de holtes van de voegen helemaal glad te krijgen.

Echter met het gebruik van Levl-up egaliseermortel is geen van beiden nodig. Omdat onze egalisatie bijna niet krimpt tijdens de uitharding, kun je met een gewone primer af en kun je toch in één keer de vloer perfect egaal krijgen.

En zo hebben we deze vloer dan ook netjes afgewerkt met onze egalisatie. Met onze pomp hebben we de egaline aangemaakt in ons voertuig en hierna naar de eerste verdieping gepompt. Alleen de uitpompslang gaat naar binnen. Het egaliseren  over tegels is hiermee kinderspel geworden.

Rasenberg Bouwbedrijf was dik tevreden over het eindresultaat en heeft hier een prachtige PVC vloer op kunnen maken.

Advies over vloeren

Neem vrijblijvend contact op

Wij van Protech Vloeren helpen je graag met klus advies of het plaatsen van een bestelling. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *