Blog

Betonlook vloer geplaatst door Protech Vloeren

7 juni 2022

Betonlook vloer geplaatst door Protech Vloeren in Dordrecht.

Betonlook vloer, woonbeton, cementgebonden gietvloer, allemaal benamingen voor hetzelfde type vloer. In het geval van Protech Vloeren altijd op cementgebonden basis, dus geen gietvloer bedoeld om er enigszins als beton uit te zien, maar ondertussen op basis van bijvoorbeeld epoxy. Bij Protech Vloeren alleen “The real deal”.

Onlangs kwam een klant bij ons langs en zag een proefplaat liggen voor een betonlook vloer. Hij was meteen zeer enthousiast over de uitstraling van deze plaat. Na het maken van een afspraak om de voor- en nadelen te bespreken van een betonlook vloer, was het zo ver. De afspraak werd ingepland om de vloer te gaan maken.

Op 7 juni heeft Protech Vloeren de betonlook vloer geplaatst. Deze vloer wordt min of meer op dezelfde manier aangebracht als onze normale egaline vloeren. De voorbereidingen zijn in grote lijnen hetzelfde, namelijk: eerst stofzuigen en de vloer reinigen. Hierna de primer aanbrengen voor een verbeterde hechting en het binden van de laatste stofdeeltjes. We hebben de ondervloer eerst geëgaliseerd, om de vloer egaal, glad en van gelijke hoogte te maken.

Tot daar dus het normale applicatieproces. Hierna was het tijd om de feitelijke betonlookvloer te maken. Bij normaal egaliseren hoef je niet op te letten op patronen en ‘netjes’ aanbrengen van de egaline (als deze qua patroon of tekening niet helemaal mooi is, maakt dat immers niet uit er komt toch nog iets overheen, als de vloer maar egaal en glad is). Nu echter hebben we met een speciale mix te maken, speciaal bedoeld om een zichtvloer mee te kunnen maken. Qua eigenschappen en look dus net iets anders.

LEUK FEIT:

Onze vloerenkunstenaar heeft zichzelf echter overtroffen en een prachtige vloer gemaakt, zoals ook te zien is op de foto’s. Het patroon of de tekening in de vloer is subtiel, maar toch goed zichtbaar. 

De vloer wordt afgewerkt met een matte coating. Deze coating is eigenlijk niet te zien, maar geeft wel de nodige bescherming aan de vloer. Deze zal hierdoor langer zijn uitstraling behouden en tegelijk bescherming bieden tegen bijvoorbeeld water of kleine krassen.

Nieuwsgierig geworden? Zou u ook uw betonlook vloer geplaatst willen hebben door Protech Vloeren? Neem dan direct contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Anhydriet vloer egalisatie
Egaline vloeren

Neem vrijblijvend contact op

Wij van Protech Vloeren helpen je graag met klus advies of het plaatsen van een bestelling. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *