Blog

Afwerking van ingefreesde vloerverwarming

30 april 2022

Afwerken van ingefreesde vloerverwarming.
Voor opdrachtgever Bouwbedrijf Willie van Est hadden we de opdracht voor het afwerken van ingefreesde vloerverwarming. Deze was gefreesd in Fermacell gipsvezelplaten. Dit is tegenwoordig een veel voorkomende techniek bij het plaatsen van vloerverwarming. Protech Vloeren heeft deze  vloerverwarmingsslangen ingegoten met Levl-up egalisatiemortel. Hierna wordt deze vloer afgewerkt met tapijt.

egin van de middag zijn we aangekomen op de klus en begonnen met het afwerken van de randen van de vloer. Hierdoor hadden we ietsje extra werk. Zonder deze afwerking zou de egaline weglopen langs deze randen. In dit geval werkt de vloei tegen ons. Echter voor het normale egaliseren of nivelleren is deze eigenschap erg fijn. Deze vloei geeft een perfect glad en egaal eindresultaat.

Zoals altijd zijn we begonnen met het schoonmaken en stofzuigen van de vloer. Hierna hebben we eerst de randen afgewerkt.

VOORBEREIDING VAN VLOERVERWARMING EN AFWERKING

Na het afwerken van de randen hebben we de vloerverwarmingsslangen waar nodig vastgemaakt. Dit doen wij met een sneldrogende kit. Als de slangen namelijk niet goed vastliggen, kunnen deze gaan drijven in de egaline. Nadat alle slangen vast lagen en gecontroleerd waren zijn we begonnen met het voorstrijken van onze Levl-up primer. Terwijl de primer lag te drogen, konden we beginnen met het aanmaken van de eerste partij egaliseermortel.

Hierna was het zover. Beginnen met het feitelijke egaliseren of nivelleren van de vloer. Het vloeroppervlak dat afgewerkt moest worden was ongeveer 70 vierkante meter. Door het extra voorbereidend werk zijn we hier ongeveer de hele middag mee bezig geweest.

Wanneer we klaar waren met het egaliseren van de vloer, restte alleen nog het schoonmaken van de apparatuur. Onze mixer maken we altijd direct schoon, zodat de mixer altijd schoon blijft en klaar is voor de volgende opdracht. Ook onze pomp die we bij elke klus gebruiken, moest schoongemaakt worden. Dit doen we altijd door middel van het doorspoelen met water.

De opdrachtgever was zeer tevreden over het afwerken van ingefreesde vloerverwarming. De genivelleerde vloer heeft tijdens de rest van het weekend kunnen drogen. Hierna kon Bouwbedrijf Willie van Est de vloer afwerken met de eindafwerking. In dit geval met tapijt.

Bedrijf voor egalisatie

Neem vrijblijvend contact op

Wij van Protech Vloeren helpen je graag met klus advies of het plaatsen van een bestelling. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *